Opleidingen

De hedendaagse auto is een complexe machine. Luxe en comfort in de auto vragen om complexe electronische systemen om alles te reguleren. Met deze complexe systemen onstaat de vraag naar monteurs die speciaal zijn opgeleid om aan deze systemen te kunnen en mogen werken.

 

Wat is er anders dan?

Zonder dat u het doorheeft is uw auto voorzien van talloze sensoren, boordcomputers en andere electronica. Deze systemen hebben als doel om u als bestuurder meer luxe en comfort te geven maar zijn daarnaast essentieel voor de veiligheid en het milieu. Een paar simpele voorbeelden van hoe de techniek de laatste jaren is veranderd.

  • Tegenwoordig heeft u een schem op uw dashboard wat aangeeft wanneer uw auto aan een servicebeurt toe is. Wanneer onze monteur de servicebeurt heeft uitgevoerd zal hij dit moeten aanmelden bij de boordcomputer van de auto om te zorgen dat de melding uit gaat en de auto weer opnieuw gaat berekenen wanneer de volgende service beurt is.
  • De meeste auto's zijn tegenwoordig voorzien van bandenspannings sensoren, dit geeft u als bestuurder een seintje wanneer 1 of meerdere banden niet op de juist spanning zijn. Dit betekend voor onze monteurs dat zij niet zomaar een band kunnen vervangen. De monteur zal na montage van de band, de band weer moeten aanmelden bij de auto om aan te geven dat er een nieuwe band op zit. 
  • Remblokken worden tegenwoordig vaak electronisch aangestuurd, omdat dit een snellere reactie tijd geeft. Vroeger werden de remblokken door een hydrolisch (mechanisch) systeem bediend. Dit betekend voor onze monteurs dat zij niet zomaar een remblok kunnen vervangen. De monteur zal na montage van het remblok, het remblok weer moeten aanmelden bij de auto om aan te geven dat er een nieuw remblok op zit. 

 

Maatregelen.

Om te zorgen dat onze monteurs altijd op de hoogte zijn van de nieuwste autotechnieken gaan ze regelmatig op speciale traingen. Onze monteurs volgen allemaal minimaal 4x per jaar een training. Zo verzekeren wij ons ervan dat wat voor auto u ook rijd wij deze kunnen onderhouden en repareren.

 

Van der Maarl Autotechniek

Luzernestraat 180
2153 GN Nieuw-Vennep
T: 0252-626066

 

Van der Maar Ruil uw auto in.pngVan der Maar Online Afspraak.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Van der Maar Offerte Reparatie.pngVan der Maar Offerte Banden.png